Sovrum Inspiration

Inspiration Sovrum

Inspiration sovrum

(Bilden ovan är från inredningsbutiken Cazami i Stockholm)

Inspiration till Sovrummet:Så här gör du:
Börja med att ta bort allt som inte hör hemma i ett sovrum! kläder på golvet, ofärdiga projekt, saker i oordning. När du har har rensat och städat blir det lättare att se vilka möjligheter du har i rummet. Bestäm färg och stil: Se inspiration på nätet! Se till att sängen är skön, kanske köpa ny bäddmadrass, det kan göra stor skillnad för en äldre säng.

Ro i sovrummet

Undvik att jobba i sovrummet. Det ska vara ett rum för avkoppling. Om du måste ha en arbetshörna så försök åtminstone se till att ha den städad och gärna lite avskärmad med en vikvägg eller liknande.

Färger i sovrummet

Inredningen i sovrummet ska vara lugn och behaglig, så undvik alltför starka färger. Välj en färg till ditt sovrum som du gillar och som passar för sömn, men även för andra aktiviteter. Starka röda och gula kulörer aktiverar vårt intellekt och kan göra att vi får svårt att koppla av. Du kan däremot använda dessa färger som accenter i sovrummet. Använd mycket textilier och kuddar och sköna material på lakan, för att skapa en mysig säng som du vill krypa upp i.

Placering av säng i sovrummet

Det är inte bra att placera sängen mellan två fönster eller mellan dörr och fönster. Det gör att chienergin flödar för fort i sovrummet och du kan få svårt att fatta beslut. Om ni är två som delar säng så ska helst var och en ha fri yta bredvid sin sida och varsitt sängbord.  Bästa placeringen är emot en vägg, med bra överblick över dörren och stöd på sidorna. En ordentlig sänggavel kan också vara bra för att förankra sängen. Kan du ej se dörren från sängen, kan du ordna det med hjälp av en spegel. Egentligen ska man enligt feng-shui undvika speglar i sovrummet då de sägs ha kraftfull energi som gör det svårt att sova. Undvik också elektromagnetisk strålning från exempelvis TV:n och datorn i sovrummet. Undvik även mobiler och vindspel i sovrummet, de sägs  kunna göra dig orolig.

Ljuset i sovrummet

Sprid ljuset i sovrummet: Bordslampor med dimmer ger bra myskänsla i inredningen. Satsa mer på mindre ljuskällor i inredningen. Levande ljus gör stor skillnad för en lyxig stämning på vintern men även på sommaren. Ställ gärna flera ljuskällor bredvid varandra, det blir ett mer dramatiskt intryck än att sprida ut dem i inredningen.

Lyxigt sovrum

Ge sängen en lyxigare känsla genom att höja benen och täck sängen med en sängkappa som matchar överkastet. Höj sänggaveln så sängen blir mer dominant i rummet. En klädd sänggavel ger en lyxig känsla i sovrummet. Unna dig vackra och lyxiga textilier i inredningen. De flesta hotell bäddar med satin-lakan, som ger en sval och mjuk känsla som håller i evigheter. Bädda med många kuddar, ett tjockt överkast och med en mindre filt över sängens fotände. Dekorativa kuddar i olika material är också ett bra sätt för att få fram lyxkänslan. Blanda gärna bomull med sammet, siden, ull och fuskpäls. En bänk, antingen stoppad eller enkel, vid  sängens fotände, förhöjer hotellkänslan.

Fler tips till sovrummet

Tänk också på hur taket ser ut ovanför sängen. Det är inte det bästa att börja dagen med att titta på en spricka, fuktfläck eller lampa som hänger snett. Så se till att fixa allt som kan irritera i sovrummet och häng istället upp vackra tavlor eller annat.

Länkar Sovrum

Bilder sovrum, Inspiration sovrum

Lycka till och hoppas du fick inspiration till ditt sovrum!

~ av karro på 9 mars, 2012.

3 svar to “Sovrum Inspiration”

  1. […] Mer inspiration till din walk in closet, Färger i inredningen, Inspiration sovrum […]

  2. […] naturligt, Inredningsbloggar, Inreda metallic, Tricia guild bok, Inspiration […]

  3. […] Kolla in det här till vänster med mycket vitt och mörka takbjälkar- så snyggt! Kolla in min inredningsblogg för fler […]

Lämna en kommentar