Inred vardagsrummet

Så inreder du vardagsrummet

Här kommer lite bra tips till att inreda vardagsrummet hemma!

1. Fundera först över vad rummet ska avändas till? Om det är mest till att umgås med vänner: Inred med många sittplatser, kanske stora mysiga sittkuddar på golvet? Blir det många filmkvällar så kanske du vill ha en stor skön soffa med många mjuka kuddar och filtar.

2. Vilka förutsättningar finns i vardagsrummet? Hur faller ljuset i rummet? Vilka färger, träslag passar i det här rummet? Börja med att rensa bort allt som inte behöver vara i rummet för att du ska kunna dig fri att inreda i den inredningsstil och de färger som du känner för just nu. Tänk dock på att du kanske vill inreda i diskreta färger på väggar och soffa för att lätt kunna byta färg på kuddar och gardiner.

3. Välja inredningsstil är inte alltid lätt. Kanske gillar du många olika inredningsstilar och vill skapa din egen personliga stil. Kolla runt efter inspiration på nätet och gör gärna ett collage där du sätter ihop de färger, material och möbler du vill ha för att få en koll på vad som fungerar tillsammans.

4. Möblera. Har du ett stort vardagsrum så kan du möblera i ”öar” med soffan mitt i rummet, det skapar en luftigare känsla. Behöver du ett stort soffbord eller passar det bättre med ett satsbord som du kan variera efter tillfälle? Placera ut den största möbeln först.

5. Det viktigaste: Belysning! I ett vardagsrum bör du gärna ha 5-10 ljuskällor: Allmänbelysning, stämningsbelysning och läsbelysning. Placera ut lamporna i olika höjder och använd dimmers.Färgade skärmar ger ett mysigt ljus-

Inspiration till olika inredningsstilar:

Det första vardagsrummet är inrett i en modern inredningsstil och med starka färger. Det andra rummet är inrett klassiskt och diskret men med lite moderna inslag på lampa och bord.

inredning vardagsrum inredning vardagsrum 3 inredning vardagsrum 4 inredning vardagsrum 5

Ovan ett snyggt inrett vardagsrum som känns modernt med soffbord i betong och trädetaljer matchade med beige, grått och vitt: stilrent men ändå inte tråkigt. Till sist ett kombinerat vardagsrumm/kök i en underbart vacker fransk lantstil med vacker arkitektur.

Få mer inspiration till att inreda vardagsrummet:

Inredningsbloggen Cosy style,

Hoppas du fick inspiration till vardagsrummet!/Karro

~ av karro på 13 juli, 2013.

Ett svar to “Inred vardagsrummet”

  1. […] Att inreda med en bas i svart vitt fungerar i de flesta rum hemma, även i sovrummet, vilket jag tycker framgår av bilden nedan, eller vad tycker du? Kanske blir resultatet en aning kallt men absolut vilsamt och och stilrent. För att göra detta rum ännu mer vilsamt och harmoniskt skulle man kunna välja bort den svarta mattan och satsa på en grå-vit matta istället. Att inreda med för mycket svart-vitt i inredningen kan göra att ögat blir trött av de starka kontrasterna mellan färgerna nämligen. Vad ska du mer tänka på vid inredningen av sovrummet då? Nedan får du lite tips! […]

Lämna en kommentar